Fynda på loppis

Personligen älskar jag att gå på loppis och bara få inspiration. Jag behöver inte vara på jakt efter något speciellt, men som oftast så är det något speciellt som hittar mig. Sedan beror det lite på vad man lägger begreppet fynda. Jag tycker att det kan vara ett fynd i sig om jag hittar den där speciella möbeln eller saken som jag letat länge efter även om den kanske är något dyrare än jag först hade tänkt.

Populära loppisar

Det finns loppisar överallt i Sverige – speciellt under sommarhalvåret. Det är allt från stora etablerade loppisar till mindre men ack så populära bakluckeloppisar. Sedan finns det de fasta loppisarna som är öppna året om. Det är på de fasta året-om-loppisarna, nåja lite mer secondhandbutiker kanske, där jag har gjort riktigt fina möbelfynd. Kolla runt lite på nätet för att få hjälp på traven vart du ska åka. Ett tips är att kolla på lokala anslagstavlor, på campingplatser eller den lokala matbutiken, speciellt om du är på semester i Sverige och känner för att fynda lite.

Att hålla utkik efter

Det är helt upp till dig – det är du som är på loppis och vill fynda. Har du tur så hittar du en komplett matsalsmöbel i teak i gott skick. Teakmöbler är alltid inne men just nu känns det som det är lite extra trendigt. Lampor från 50–60-talet känns också lite trendigt just nu. Kolla bara att elen funkar eller om det är enkelt att åtgärda det själv, tänk på att kontakten ska vara jordad. Pinnstolar kan du räkna med är alltid trendigt.

Var påläst

Det är alltid lättare att göra ett fynd om du är påläst på det område där du tänker fynda på; böcker, kristall, möbler eller vad det nu kan tänkas att du söker att inreda ditt hem med. Det är även bra att vara lite påläst om de loppisar som du har för avsikt att besöka – vilken tid på året det är bäst att besöka, vad har just den loppisen för inriktning och hur ska du betala för ditt fynd. Har du dessa saker i åtanke så kommer det att bli lite lättare under dina loppisturer. Sedan blir det alltid bäst om du köper det du verkligen vill ha och tycker om. Kom ihåg att vara ute i god tid och var alltid trevlig mot säljarna. Du kan alltid pruta men det är inte roligt med skambud.