Gör ditt badrum till ett mini-spa

Att gå på spa och verkligen slappna av och bara ta hand om sig själv är få förunnat. Antingen bor man inte tillräcklig nära ett spa, eller så finns varken tiden eller ekonomin för detta. Men det finns botemedel mot det. Med några enkla knep, liten arbetsinsats och några inköp kan du omvandla ditt badrum till ett mini-spa. Om du går i renoveringstankar finns det några saker att tänka på om du vill få fram en spakänsla. Försök att hålla det så enhetligt som möjligt, blanda inte för många färger. Håll det strikt och sobert, blanda gärna stora kakelplattor med små mosaikplattor. Trä och sten är något som förknippas med spa. När det kommer till blandare så välj gärna en vattenfallsblandare, speciellt om du har badkar. Om du bara har dusch så välj en takdusch som kan ställas in i olika lägen och kombinera den med en handdusch.

Detaljer för badrummet

Om du inte går i renoveringstankar finns det ändå mycket du kan göra för att få in spakänslan i ditt eget badrum. Städa ut badrummet till att börja med, köp vackra korgar eller annan förvaring som tål att stå i ett våtrum, och packa ned allt förutom det som används dagligen för att frigöra ytorna.

Det finns ett enormt utbud av handdukar i olika kvaliteter och prisklasser, satsa på klassiskt vitt för den där exklusiva känslan. Kombinera gärna med en stor och generös badrock och ett par tofflor till.

Gröna växter förstärker känslan av lugn och ro, äkta eller plast spelar inte så stor roll. Några stycken utplacerade i badrummet tillsammans med några doftljus och du är på god väg till ett lugnt och trivsamt hemmaspa.

Personligen tycker jag det är viktigt med en skön matta att stå på när man ska kliva i eller ur badet eller duschen, men det är inget måste.

Detaljer för dig

Lägg till några väldoftande tvålar, badskum eller badsalt och en hudlotion med din favoritdoft och du är snart klar med omvandlingen av ditt badrum. Ställ in en radio så du kan lyssna på avslappnade musik eller en ljudbok.

Ta nu ett steg tillbaka och njut ditt nya hemmaspa!