Mina favoritbutiker för inredning

Sverige har på de senaste åren haft en fullkomlig explosion när det gäller heminredningsbutiker. Allt från stora kedjor till små personliga butiker. Lägg till alla loppisar och secondhandbutiker och det har aldrig varit lättare eller svårare att hitta en inredningsstil som tilltalar just dig.

Loppis och secondhand

Vid det här laget har det nog inte undgått någon att jag älskar att fynda på loppis och secondhand. Utbudet av både loppis och secondhandbutiker är enormt stort. På somrarna föredrar jag att strosa runt på alla loppisar som finns runt om i landet och insupa atmosfären och se alla vackra saker som finns. Jag är så glad över att det är trendigt med loppis och secondhand eftersom det finns otroligt välgjorda hantverk och mycket vackert att fynda där. Därför är dessa nummer ett på min lista över favoritbutiker.

Små personliga butiker

I vårt avlånga land finns det massor av små personliga inredningsbutiker där du kan hitta guldkorn som inte finns på de större kedjorna. Allt från vackra glas till små presentaskar har jag fyndat runt om i Sverige. När jag hittar något vackert eller intressant som kanske inte riktigt passar in i min heminredningsidé för tillfället så slår jag till ändå. Det kan alltid bli en vacker julklapp eller födelsedagspresent till någon om jag själv inte hittar något användningsområde för det.

Inredningskedjor

Många kan tycka att dessa är opersonliga men jag får alltid inspiration när jag går runt och kikar i dessa affärer. Man kan alltid göra om och förbättra de saker de har där. Kanske dekorera de tråkiga sammetsgalgarna för att på ett enkelt sätt piffa upp hallen. Måla något personligt mönster på dricksglasen. Som du ser – det finns massor du kan göra även med sådant som ser ut att vara, och förmodligen är, massproducerat.

Nätet

Nätet är underbart ställe att shoppa på! Sitta hemma i soffan och klicka hem allt som du kan tänkas behöva. Ett problem är att jag gärna vill känna och klämma på saker innan jag slår till och med nätshopping är det av förklarliga skäl lite svårt. Ett annat dilemma är att det är så svårt att begränsa sig – jag vill ha allt! När jag inte behöver släpa hem mina fynd och faktiskt inte se hur stora, tunga och otympliga de kan vara är det alltid en risk att jag shoppar för mycket. En annan sak är ju att man aldrig vet vilken kvalitet det är på varan. Men tänk på att du alltid kan skicka tillbaka dina varor om du inte är nöjd. Enligt distanslagen för köp på internet har du alltid en viss tid att ångra ditt köp.