Trendspaning för hösten

Så vad kommer inför hösten och vilka influenser kan man se i heminredningen inför den kommande säsongen? Som med allting annat är det nya trender inför varje säsong men vissa trender tycks stanna kvar säsong efter säsong. Den skandinaviska stilen har stått emot det mesta under en lång tid och jag ser inte att den kommer att försvinna helt. Ljust och luftigt är vad vi behöver när höstmörkret sänker sig över oss. Men ibland vill man förnya det där ljusa och luftiga och vet inte riktigt hur man ska gå tillväga eller vad det finns på marknaden och i butikerna. Men som vanligt när det gäller trender så är det upp till dig om du vill haka på hela trenden eller bara plocka det som passar dig. Mixa och matcha för att få den känslan som du vill ha. Det är du som ska bo, leva och framförallt trivas med din inredning. Är du lite som jag som tycker om att dekorera och pyssla och ständigt förnya ditt hem, då finns det mycket att plocka från hösten alla trender.

Färgskalor

Trenden visar på att det är jordnära färger med gula toner som är på ingående denna höst. Det är kanske inte så svårt att förstå eftersom naturmaterial är en mycket stor trend just nu. Jordiga toner, men även grått och brunt som går mot beige i olika toner dominerar färgskalan. Gult hör inte bara påsken till utan det finns många lugnare, dova gula toner som fungerar väl med de jordiga tonerna som är på modet just nu. De gula tonerna är perfekta att bryta av med. Någon gul kudde eller några vackra gula ljus gör att det blir en helt annan känsla på inredningen. Även någon lugn orange ton ger en läcker färgklick.

Strukturer

Sammet, stål och metall är stort denna höst. Jag tycker verkligen om att blanda olika strukturer, det ger en mer genomtänkt känsla och kontrasterna skapar liv. Men blanda inte för mycket strukturer eller strukturer som är långt ifrån varandra. Lugn och harmoni är det som eftersträvas i all heminredning och speciellt i denna hösttrend. Det är stramt och tämligen avskalat. Det ger även lite industrikänsla med tanke på den metall och stål som rekommenderas.

Färgglatt

Som en bjärt kontrast till den mer dova färgskalan och det industriella som är stort i höst syns det mycket tropiska teman och geometriska mönster på textilier. Det finns även lite vintage – känsla på vissa textiler och tryck denna höst. Det är bara ett plus tycker jag, det ger det där lilla extra till heminredningen och en ombonad, personlig känsla.