5 enkla sätt att förvandla ditt hem utan att spendera mycket pengar

Måla istället för att tapetsera

Letar du efter ett sätt att förvandla ditt hem utan att spendera en massa pengar? I så fall har du tur. I det här inlägget kommer vi att diskutera fem enkla sätt att göra just detta på. Mycket kan man göra själv och bara där kan man spara mycket pengar.

Här nedan ger vi dig 5 olika tips på hur du kan förvandla ditt hem utan att det kostar massor när det egentligen inte behöver.

1. Måla istället för att tapetsera

Att lägga till lite färg i vardagen kan göra mycket för både ditt humör och känsla så att det känns bra och samma kan gälla när du ska fixa till dina väggar hemma. Istället för att tapetsera så kan det både vara billigare och roligare att måla sina väggar istället.

Fördelen med att måla är att färgen oftast är billigare att köpa in och enklare att applicera i jämförelse med en tapet som har en passform.

En annan fördel med färg är att om du inte riktigt blev nöjd med färgen så kan man alltid välja en annan färg och måla över. Mindre arbete och mer pengar i din plånbok.

2. Häng upp nya gardiner

Ett annat sätt som man kan göra om sitt hem på utan att spendera allt för mycket pengar är att byta ut gardinerna. Med nya eller bättre begagnade gardiner så piffar du upp rummet så att det får en annan känsla.

Testa att experimentera på långa och korta gardiner för att se vad som passar bäst in med den övriga inredningen.

3. Möblera om

Det tredje tipset och sättet som man kan förvandla sitt hem är att testa att möblera om det. Oftast så är vi människor ganska lätt uttråkade och behöver lite nytt för att känna oss tillfreds.

Då kan det vara bra att testa att möblera om innan man t,ex bestämmer sig för att köpa nya möbler. Vänd och vrid på allt tills du börjar känna dig nöjd. Ibland kan det vara bra att byta rum för att det ska kännas bättre.

4. Inred med tavlor

Om man varken vill måla om eller möblera om så kan man testa att införskaffa lite tavlor för att göra inredningen komplett. Tavlor kan man säga fungerar som en “spegel” som reflekterar och stärker det vi känner.

Därför så kan det vara bra att testa att köpa lite sköna och fina tavlor som man kan hänga upp.

häng upp nya tavlor

5. Leta efter möbler och inredning på secondhand

Det sista tipset som man handlar om hur man kan förvandla sitt hem till att bli mer bekvämt och fräscht är att köpa lite gamla möbler och inredning. Idag så köper många nytt så fort dom har tröttnat på det gamla och det där du kan spara en hacka samtidigt som du får något nytt till hemmet.

Att hålla kolla på diverse secondhand butiker kan vara ett bra sätt för att inte spender lika mycket pengar och samtidigt förvandla sitt hem. Många säljer också möbler på Marketpalce på Facebook exempelvis, det kan också vara värt att kolla in. 

Tack för att du läser. Vi hoppas att du fann dessa tips hjälpsamma och att du kan tillämpa dem i ditt eget hem.