Om Kära Ting

Välkommen till min blogg där jag kommer att skriva om inredning men med störst fokus på dekorationer och vackra ting. Kort sagt lite tips om hur du kan inreda ditt hem på ett enkelt och ofta prisvärt sätt. Min ambition är att inspirera dig och hoppas att du också kan finna samma glädje som jag i heminredning. Att du kommer att känna samma tillfredsställelse som jag ofta gör när jag är klar med ett projekt, stort som smått.

Vem är jag?

Jag heter Angelica och bor med min man och tre barn i en mellanstor stad i Västsverige. Jag har alltid varit intresserad av inredning, dekorationer och vackra, kära ting. Så länge jag kan minnas har jag tyckt om att renovera gamla kära ting till dess forntida glans för att kunna använda dem i inredning. Jag hoppas att jag kan inspirera dig som läser min blogg. I min blogg kommer jag främst att tipsa om heminredning och om hur du går till väga för att ge gamla saker nytt liv. Allt detta behöver inte alls vara dyrt eller tidskrävande. Som småbarnsmamma vet jag hur dyrbar tid kan vara. På loppis kan man hitta många gömda skatter som man kan ge nytt liv. Jag kommer även att ge lite tips på olika loppisar och vad man ska tänka på när man väl är där.

Trendspaning

För många är det väldigt viktig med trender och vad som är inne, samt vad som är på ingång inom heminredning. Självklart försöker jag att hålla koll på nya trender och influenser men jag strävar alltid efter att ha någon form av grundtanke i min heminredning så att jag med ganska små medel och med liten arbetsinsats ändå får till en stor förändring. Det man kan säga generellt om trender är att de följer ett visst mönster, ljusa skira färger inför sommarsäsonger och lite mörkare dovare toner inför den hösten och den mörkare årstiden. Tack och lov så känner i varje fall inte jag mig bunden av dessa måsten, men jag hämtar inspiration från dem.

Helheten

Jag brukar alltid börja ett projekt med att ta fram penna och papper och skriva ned alla idéer som jag får, bra som mindre bra. För mig fungerar det bäst att strukturera upp allt oavsett om det handlar om att inreda mitt vardagsrum eller göra om badrummet till ett mini-spa. Fast det är en sanning med modifikation, ska jag bara klä om någon stol eller piffa upp kuddar behöver jag ingen bakomliggande planering, utan då skrider jag bara till verket. Så nu är det dags att låta kreativiteten flöda!